Kamis, 15 Juni 2017

Resepi vegan panggang chimichangas dengan filo

Ini chimichangas panggang vegan yang renyah, renyah dibuat dengan pembungkus pastri filo bukannya tortilla, dan mereka dibakar - tidak goreng - untuk keemasan emas. Di dalamnya adalah pemadaan kacang tanah yang sederhana tetapi lazat. Akhir sekali, semua itu disedut dalam sos vegan yang licin.

Berikut adalah beberapa chimichangas yang paling tidak pasti yang akan anda pakan: Vegan saya Baked Chimichangas dengan Filo. Mereka mudah disatukan, dan mereka agak baik untuk anda, disumbat kerana mereka dengan lentil yang lazat, pedas yang dibumbui dengan chipotle berasap, jintan dan ketumbar.



Saya suka menggunakan filo - atau phyllo - dan puff pastry sebagai pengganti apabila menggoreng dalam dipanggil, kerana kedua-dua memberi anda hasil yang luar biasa dalam ketuhar, dan mereka tidak berubah basah dan bukannya rangup, cara pembalut yang lain mungkin. Walaupun pastri puff boleh menjadi tinggi lemak, filo tidak, jadi itu adalah kompromi yang cukup baik dalam buku saya.

Anda boleh pergi dengan lemak rendah dengan resipi ini dengan membuat lemak tanpa lemak. Tiada sesiapa yang akan dapat memberitahu perbezaannya, dan anda akan merasa lebih bijak untuknya.

Ini adalah resipi yang orang suka: orang dewasa dan anak-anak. Ia dihisap dengan sos cheesy, cantik dengan habanero, riff dari sos cheesy vegan sihir saya, tetapi jika anda ingin berkhidmat sebagai makanan jari, cuma tinggalkan sos atau letakkan di tepi dan tetamu anda boleh mencelup ke dalam Sebaliknya.

Inilah resipi untuk chimichangas panggang vegan renyah saya dengan filo. Nikmati ia untuk Cinco de Mayo, atau bila-bila masa!

Bahan-bahan
  • 1/2 keping lembar pastri filo (9 helai)
  • 1 sudu minyak zaitun dara tambahan, tambah lagi untuk memberuskan pastri
  • 1 gelas lentil coklat, direndam selama 30 minit, kemudian masak dengan air untuk menutup selama 15-20 minit atau sehingga lembut tetapi tidak lembap.
  • 1 medium bawang, cincang halus
  • 4 ulas bawang putih, dihancurkan dan cincang
  • 1 lada loceng sederhana, apa-apa warna (saya lebih suka hijau)
  • 2 tomato, dicincang halus
  • 2 sudu besar cilantro (pilihan)
  • 1 sudu besar serbuk ketumbar
  • 1 sudu teh serbuk cumin
  • 1 cili cabai dalam sos adobo, cincang, dengan 1 sdt sos. Gunakan lebih kurang berdasarkan keutamaan anda untuk haba.
  • Garam secukup rasa
  • Jus 1/2 kapur
Untuk sos habanero cheesy:
  • Resipi untuk sos cheesy ajaib saya
  • 1/4 habanero lada, cincang
Arahan
  • Panaskan ketuhar hingga 350 F
  • Dalam periuk besar, panaskan 1 sdt minyak zaitun. Untuk pilihan bebas lemak, panaskan 2 sudu sebiji sayur-sayuran sebaliknya.
  • Masukkan bawang dan bawang putih dicincang dan tumis selama beberapa minit, sehingga bawang mula coklat.
  • Masukkan tomato, lada hijau, cilantro, serbuk ketumbar, serbuk cumin dan cabai cabai. Campurkan dengan baik dan masak selama kira-kira 10 minit atau sehingga cecair telah menguap dan tomato kelihatan lebih gelap dan karamel.
  • Tuangkan lentil semua air masak dan masukkan ke dalam kuali. Campurkan dengan baik. Masak, kacau kerap, selama lima minit sekurang-kurangnya untuk membiarkan semua campuran bercampur. Pengisian anda harus agak kering atau ia akan keluar dari lipit apabila anda membakar chimichangas anda.
  • Masukkan jus limau dan garam dan letakkan sejuk.
  • Letakkan lembaran filo di atas meja dan tutup dengan tuala dapur. Filo kering sangat cepat, jadi anda perlu menyimpannya sepanjang masa dan bekerja dengan cepat.
  • Letakkan kepingan kue di atas meja dan berus ringan dengan minyak. Lapisan pada helaian kedua, berus dengan minyak, dan akhirnya helai ketiga. Berus pada minyak sedikit dan kemudian potong kepingan yang dipasang ke dalam empat kepingan dengan membuat satu potong mendatar melalui tengah dan kemudian satu potong menegak.
  • Letakkan beberapa isian dekat dengan sudut salah satu segi empat tepat filo. Lipat di sisi mendatar di atas pengisian dan kemudian gulung untuk membuat bentuk silinder. Letakkan jahitan ke bawah pada lembaran penaik yang ringan.
  • Ulangi semua lembaran pastri yang tinggal. Anda akan mendapat 12 chimichangas.
  • Letakkan dalam ketuhar panas dan bakar 25 minit atau sehingga berwarna coklat keemasan. Buang ke rak dengan segera, dengan menggunakan sepasang tong atau spatula.
Membuat sos habanero cheesy:
  • Untuk membuat sos, ikut arahan untuk sos cheesy sihir saya dan sambil mengadun, tambah habanero.
  • Tuangkan ke atas chimichangas, atau berkhidmat di sisi sebagai mencelup.

Share this

0 Comment to "Resepi vegan panggang chimichangas dengan filo"

Posting Komentar