Saya tidak boleh membiarkan Spring melarikan diri tanpa membakar sekurang-kurangnya satu merawat rhubarb.
Saya biasanya cenderung untuk membakar rujarb ke dalam pai - dan kami suka pudar rubarb di rumah kami - tetapi terdapat banyak perkara yang berbeza yang boleh anda lakukan dengan tangkai bibir ini yang secara ajaib berubah-ubah secara ajaib semasa membakar ke dalam rasa lembut dan manis halus.
Kek ini vegan Rhubarb Ginger Upside Down adalah apa yang saya perlukan.
Seperti yang mereka panggang, jus perkelahian ruby-merah dan gula melamburkan ke dalam sirap tebal, kucai yang memancarkan bahagian atas lembab, kek yang lazat dan mengalir ke sisinya.
Anda benar-benar tidak perlu bimbang tentang menghias kek ini kerana ia sangat cantik untuk melihat keluar dari kuali - seperti mana-mana kue terbalik. Tetapi warna cantik dari perkelahian, saya fikir, membuat kek ini lebih istimewa.
Ia adalah lebih penting bahawa anda membakar kek ini dalam kuali springform, kerana itu hanya menjadikannya lebih mudah untuk dibongkar tanpa mengacaukan ke atas berkilat, indah. Sekiranya beberapa keping rumpun datang, sila buat semula - tiada siapa yang dapat memberitahu perbezaannya.
Sekarang, resipi untuk Vegan Rhubarb Vegan saya.
Bahan-bahan:
- 2 2/3 cawan tepung tepung serba guna atau tepung kek (jika menggunakan semua tujuan, anda boleh menggantikan 2 sudu tepung untuk 2 sudu besar tepung jagung untuk serbuk yang lebih lembut). Anda boleh membuat kek gandum ini dengan menggunakan tepung pastri gandum atau separuh serba guna dan separuh gandum.
- 2 sudu teh serbuk penaik
- 1 sudu baking soda
- Garam laut 1/4 sudu teh
- 1 1/2 cawan gula
- 2 batang mentega vegan pada suhu bilik
- 1 3/4 cawan susu tanpa susu
- 2 sudu cuka epal cuka
- 2 sdt ekstrak vanila tulen
- 4 cawan (kira-kira 4-5 tangkai) rumpun, dicincang dalam kiub kira-kira 1 cm setiap satu
- 1/2 cawan gula perang
- 3 sudu teh jagung
- 1/4 cawan jahe manisan, dicincang
- Panaskan ketuhar ke 325 darjah.
- Dalam mangkuk, campurkan rumpun cincang, halia pekat, gula perang dan kanji jagung dan sisihkan.
- Campurkan susu dan cuka dan sisihkan untuk mencengkam selama beberapa minit.
- Di dalam mangkuk pengadun berdiri atau mangkuk besar, gunakan lampiran haik atau kocokan biasa, krim bersama mentega dan gula sehingga lembut dan lembut, kira-kira dua minit.
- Masukkan campuran susu cuka, gula, dan vanila dan kacau dengan baik.
- Dalam mangkuk lain, campurkan tepung, serbuk penaik, baking soda dan garam.
- Masukkan campuran tepung ke bahan-bahan basah dalam tiga kelompok, mencampurkan selama kira-kira 20 saat selepas setiap menambah, dan mengikis sisi dan bahagian bawah mangkuk dengan spatula untuk memastikan walaupun mencampurkan.
- Sediakan panci springform 10-inci dengan menyusun bahagian bawah dan sisi dengan minyak atau mentega vegan. Tutup bahagian bawah dengan kertas perkamen yang akan membuatnya lebih mudah unmolding. Letakkan periuk springform pada lembaran cookie untuk pemindahan yang lebih mudah dan untuk menangkap sebarang jus dari rumpun yang mungkin bocor sebagai bak roti.
- Tuangkan semua rhubarb di bahagian bawah dan sebarkan secara merata.
- Tuang adunan kek di atas rumpun dan merebak secara merata. Lancar bahagian atas.
- Bakar selama 60 minit atau sehingga tudung gigi dimasukkan ke dalam pusat keluar bersih.
- Biarkan kek sejuk dalam kuali selama 15 minit. Kemudian terbalikkan hidangan atau kek berdiri di atas kuali kek dan berhati-hati tetapi cepat flip kek itu. Adalah penting untuk memasak kek semasa ia masih hangat jika jus akan mula melekat pada kuali.
- Buka periuk springform dan keluarkan. Berhati-hati dengan mengangkat bahagian bawah dan kertas kertas.
- Hiaskan, jika anda suka, dengan lebih banyak halia halia pekat. Et voila!
0 Comment to "Resepi Kek Vegan Rhubarb jahe terbalik ke atas"
Posting Komentar